Společnost Amway oslavila 20 let na Slovensku

Světově největší společnost přímého prodeje oslavila 20 let působení na slovenském trhu. Amway má v portfoliu více než 450 výrobků z oblasti krásy, doplňků stravy a péče o domácnost. Během působení na slovenském trhu společnost Amway dosáhla tržeb ve výši 71 milionů EUR.

Oslavy v bratislavské Refinery Gallery se zúčastnili nejen obchodní partneři, ale také zástupci organizace Úsmev ako dar, která s Amway dlouhodobě spolupracuje. V rámci slavnostního večera zástupci organizace převzali šek na částku 4500 EUR, které použijí na podporu dětí v dětských domovech a rodin v nouzi.

Z portfolia Amway jsou v současnosti na Slovensku nejprodávanější výživové doplňky NUTRILITE (33%), následuje kosmetika ARTISTRY spolu s výrobky osobní hygieny (29%) a potřeby pro domácnost (24%). Značka NUTRILITE přitom patří mezi celosvětově nejrozšířenější výrobky pro doplnění stravy a v roce 2014 slaví již 80. výročí existence. Kromě toho je Amway také například výhradním distributorem energetického nápoje XS.

Na Slovensku má Amway 8800 distributorů a registrovaných zákazníků. Právě u zaregistrovaných distributorů lze výhradně kupovat výrobky Amway.

„Věříme, že Amway představuje jedinečnou podnikatelskou příležitost a alternativu běžného zaměstnání pro každého bez rozdílu věku či pohlaví. Vedle toho nabízíme možnost stát se registrovaným zákazníkem, což přináší řadu váhod. Právě tyto důvody připisujeme růstu našich registrovaných distributorů i zákazníků,” říká Ildiko Dikošová, generální ředitelka Amway ČR a SR.

Amway je s obratem 11,8 miliard v roce 2013 největší společností přímého prodeje na světě. V roce 1959 ji založili Jay Van Andel a Rich DeVos ve městě Ada v USA. Nyní působí ve více než 100 zemích po celém světě. Amway je členem řady profesních organizací. Na dodržování příšného etického kodexu distributorů dohlíží na místní i celosvětové úrovni Asociace osobního prodeje.

Všechny výrobky Amway vychází z vývoje ve vlastních výzkumných střediscích. Více než 700 vědců provede ročně přes půl milionu testů zaručujících nejvyšší kvalitu a bezpečnost. Amway vlastní 1000 patentů a dalších 800 jich je v procesu registrace.

publikované: 12.10.2014